VERWACHTE INDEXERING TARIEVEN KINDEROPVANG

De maximum uurprijzen voor de dagopvang, bso en gastouderopvang worden volgend jaar naar verwachting met 0,7 procent verhoogd, als het aan het kabinet ligt. Dit staat in het Ontwerpbesluit Kinderopvangtoeslag 2016.

De maximum uurprijs wordt dan voor de dagopvang 6,89 euro (2015: 6,84 euro), voor de bso 6,42 euro (2015: 6,38 euro) en voor de gastouderopvang 5,52 euro (2015: 5,48 euro). Het ontwerpbesluit is een concept dat eerst nog bij de Tweede Kamer en de Raad van State ter advies wordt voorgelegd. Uiterlijk midden oktober wordt de knoop doorgehakt.

Loonkosten
De verhoging van de prijzen heeft te maken met de indexering voor het kalenderjaar 2016 en de correctie op de indexering voor dit jaar. De prijzen voor 2016 zijn gebaseerd op de stijging van de loonkosten en de hogere prijzen voor producten die de gemiddelde huishoudens in Nederland in de winkel kopen.

Bijstellen
Voor dit jaar wordt die indexering bijgesteld. De verwachting was dat in 2015 de loonkosten zouden stijgen met bijna twee procent. De voorspelling was dat de consumentenprijzen ook zouden stijgen. Maar die stijgingen bleken achteraf niet zo hoog te zijn.
Bron: KinderopvangTotaal