Bij Bambino staat het kind centraal.

KDV

Bij Bambino staat het kind centraal. We streven ernaar om het kind en de ouders een prettige, vertrouwde en zorgzame omgeving te bieden. Waarbinnen het kind zich op een fijne manier kan ontwikkelen. 

De basis voor een goede ontwikkeling van een kind is: veiligheid, goede verzorging, liefde, plezier en een stimulerende en uitnodigende omgeving.

Kinderdagverblijf Bambino heeft twee stamgroepen. De Bolle Beren & De Blije Bijen. 

DE BOLLE BEREN

De Bolle Beren is een verticale groep; hier varieert de leeftijd tussen de 0 en 4 jaar. Deze groep bestaat uit maximaal 16 kinderen.

DE BLIJE BIJEN

De Blije Bijen is een verticale groep; op deze groep varieert de leeftijd tussen de 0 en 4 jaar. Deze groep bestaat uit maximaal 14 kinderen.

Op rustige dagen kan het voorkomen dat we de groepen samenvoegen. We hanteren we op bepaalde momenten van de dag een open deurenbeleid, dit houdt in dat de kinderen op sommige momenten vrij zijn naar de andere groep te gaan en zo de gelegenheid krijgen om met kinderen van die groep te spelen en de omgeving buiten hun eigen stamgroep te verkennen.

Bij Kindercentrum Bambino vinden we de interactie tussen jong en oud belangrijk, zoals: regelmatig een bezoekje aan het bejaardenhuis om gezamenlijke activiteiten te ondernemen. Hierbij kun je denken aan: spelletjes doen, liedjes zingen, tekeningen uitdelen.

Wij gaan zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten. Er is een eigen buitenspeelplaats aan de voorzijde van ons pand die te bereiken is vanuit de groepsruimtes. Als de mogelijkheid er is gaan we, met de kinderen die oud genoeg zijn en mee willen in de Stint, naar de speeltuin, de diertjes of de bossen.

Wanneer we binnen spelen kunnen de kinderen in de groepsruimte spelen waar diverse speelhoeken zijn gecreëerd en bij slecht weer maken we ook wel eens gebruik van de centrale hal waar een klimtoestel staat en waar wij dan bijvoorbeeld kring of balspelen doen.