Alles binnen handbereik met Bitcare

WIJ WERKEN MET BITCARE

Kindercentrum Bambino werkt met het programma Bitcare. Dit is een app die u kunt downloaden op uw telefoon, tablet of computer. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website: www.bitcare.com

INLOGGEGEVENS

Zowel u als uw partner krijgen eigen inloggegevens. Zo kunt u los van elkaar altijd bij de gegevens van uw kind.

+

MOGELIJKHEDEN VAN BITCARE

De ziekmeldingen, afwezigheid van een kind of het aanvragen van een ruildag, het wordt allemaal in Bitcare geregistreerd. Ook de facturen, jaaropgaves en contracten zijn voor ouders altijd in te zien en te downloaden via dit programma. Hier vindt u een filmpje over de mogelijkheden die u als ouder hebt met Bitcare.

KINDERDAGVERBLIJF

Voor de ouders van het kinderdagverblijf betekend dit dat u elk moment van de dag kunt inloggen om te lezen hoe het met uw kind gaat. Hierin staat onder andere wat het kind gegeten heeft, hoelang het kind geslapen heeft en wat het kind gedaan heeft. We maken dagelijks foto’s, die in de app te zien zijn. U kunt eventueel ook berichten sturen naar ons via dit programma, maar in geval van spoed altijd even bellen!

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Voor de ouders van de buitenschoolse opvang betekend dit dat we globaal bijhouden hoe de dag op de opvang verloopt. We maken regelmatig foto’s en vertellen wat we hebben ondernomen. Ook voor de BSO geldt, bij spoed altijd bellen!

POSITIEVE REACTIES

We krijgen erg veel positieve reacties op het gebruik van Bitcare, vooral van ouders van kinderen op ons kinderdagverblijf. Ouders geven aan dat het soms prettig is om even te kunnen kijken hoe het gaat, dit kan de ouder meer rust en inzicht geven. Daarnaast merken wij op de groep dat het ophaalmoment rustiger verloopt, omdat ouders vaak al in Bitcare hebben gezien wat hun kind die dag heeft gedaan. Voorheen ging de overdracht snel en hoorde u van uw kind dat het ‘leuk’ was. Nu ouders de app hebben beginnen de gesprekken al bij binnenkomst, zoals: ‘Ik las dat jullie met de Stint op pad zijn geweest, waar zijn jullie naartoe geweest?’